Begetter er mannen, og hun som fremmed for en fremmed bevarer

Må kvinner bli menn til å lage flott kunst

Tenk deg at du er en mann som bor midt i de paleolithiske årtusener, en tid før menn hadde tenkt faderskap. Bare kvinner er økende sett å bringe livet inn i verden. Bare kvinner blir opphøyet som forfedre som bærer livsgivende prinsipp og makt. Menn som ikke har en ostensiv rolle i regenerering, er under kvinner og er verdsatt for deres york styrke som jegere og arbeidere. Men du er en ekstremt ambisiøs mann som ønsker å heve din posisjon. Hva vil du være villig til å gjøre? Vil du i etterligning av kvinners makt mote en form fra jorden som lignet en menneskelig kontur? Sikkert det ville gi deg en feiring hvis du viste dyktighet på sin mote. Ville du mote en kvinnelig form for å vise at du favoriserer kvinnen over den mannlige? Det ville gi deg tjeneste fra mektige kvinner og guddommer. Vil du gjøre begge disse tingene mens du tar for å kle deg som en kvinne? Og hvis du søker store belønninger utover det dødelige riket, vil du forstyrre deg selv eller overgi deg til en orden av lemlestelse, å bli så mye kvinne som det ville være mulig for deg?

canada goose dame Før du sier nei til det siste spørsmålet, må du vurdere at den siste statistikken viser at 1 av 30.000 menn i Amerika og Europa velger sexkrepsoperasjon hvert år, og at tallet bare reflekterer de som vil innrømme prosedyren. Tenk også på at kastrering har vært i bevis for årtusener, noe av det som en rituell seremoni (men ikke så utbredt som den senere bruken av kvinnelig kjønnslemlestelse) som bidrar til kunstgenesen. canada goose dame

canada goose victoria parka Vi vet fra klassisk og tribal kunst av samfunn som er fordelt over Europa, Asia, Amerika, Oseania og Afrika at transgenderte individer, mange av dem shamaner, samlet stor oppmerksomhet som ledere i både matriarkalske og patriarkalske canada goose outlet samfunn. Kunst og skrifthistorie forteller at folk har lenge forandret kjønn eller i det minste deres kjønnsbetegnelser for å oppnå makt, akkurat som de kalte transgenderte ånder for beskyttelse, fruktbarhet og helbredelse. Verden er fortsatt sterkt besatt av stammeforeninger som feirer, hvis ikke øve, deres arv av sjamanistisk transgendering, akkurat som de fremdeles produserer Canada tradisjonelle kunst av transgendered ‘two spirits’ og hermaphrodites selv om det bare er til nytte av samlere og turister. Med tanke på at vi vet at kunst gjennom hele sin større historie etterlignet, om ikke ble gjort i form av levende ting, er det ikke så langt hentet at kunstens genesis kan bli funnet i mannens søken for å magisk påkalle seg, for å kontrollere, å produsere simuleringer av livet som en motvirkning til kvinners ostensive monopol på virkeligheten. canada goose victoria parka

canada goose jakker dame Hvis jeg bringer dette uklare bildet fra en forestillet forhistorie til fokus for en funksjon om samtidskvinne kunstnere, hvis dissidentkunst bidrar til omdefinering av kjønn, er det bare delvis fordi tre av disse kvinnene har laget en kunst for å bli menn for det aller fleste poeng Jeg gjør her om de ensidige nedleggelsene til det ugunstige kjønn av dagen og kulturen. For det meste har diskusjonen om Sherrie Levine, Deborah Kass, Collier Schorr og Jenny Saville vært begrenset til Parametrene for vestlig feminisme og postmodernisme. Jeg ser at deres kunst overskrider slike grenser som mer generelt bøyer de moderne og vestlige oppfatninger av kjønn og transgender tilbake til tider og kulturer som eksisterte før de jødiske kristne muslimske modellene, som forenklet reduserer kjønnsforskjellene til to sterke ‘motsatte’ mannlige og kvinnelige prinsipper og sette dem i stein. Fra dette overordnede perspektivet på kunst og politikk, Levine, Kass, Schorr og Saville har gjort re betegnelsen av kvinner og transgender av de siste tretti årene kjent direkte med kunsten som er gjort hvor som helst mellom tre tusen og tretti tusen år siden, bracketing et kunstnerisk kontinuum der vi vitner for bevisene for koder og skilting av moderne kjønn og seksualitet etter hvert som det utviklet seg. Det er en kontinuerlig utførelsesform for kunst som overskrider sin alder og kultur ved å formidle en kunnskap som utfordrer vår aktivisme i dette tilfellet omforhandling av koder, skilting og lovgivning som styrker diversifisert kjønn. canada goose jakker dame

canada goose trillium Til tross for den arkeologiske og antropologiske tilbakeslaget som ‘begravet’, antok den entusiastiske 1970-kvinnenes feministiske teorier som påstod at en forhistorisk matriarkalder dominerte den eurasiske landsmassen, Paleolithic og Neolithic ‘Venus Figurines’ som ble funnet på steder av gamle bosetninger fra Frankrike til Sibirien, har aldri vært diskontert av hardt bevis på at kvinner ble æret for å være velgjennere av livet, eller at matriarker holdt herskap over klansene på steder der slike gjenstander ble funnet. Det har heller ikke skjedd noen bevis for å definitivt avvise gisingen at inntil mennesker begynte å tamme dyr noen ti til syv tusen år siden, har mange samfunn kanskje ikke blitt unnfanget av fedskap. Med tanke på alle disse historiske og tverrkulturelle faktorene, virker det ikke lenger så absurd at i en alder hvor bare kvinner kan skjenne livet, at menn som besitter talentet for å lage analoger av livet, vil finne det tilrådelig lykkelige å bli både en kunstner og en kvinne for å heve sin status. Spesielt når vi er i vår egen dag og kultur, har vi kvinner som Adrian Piper, Eleanor Antin, Sherrie Levine, Deborah Kass, Collier Schorr, og mange som dem som konseptuelt blir menn gjennom deres kunst. canada goose trillium

canada goose jakke herre Det vi kan vise med det harde beviset på kunst ikke små, spredte gjenstander, men hele samlinger i hele Europa, Asia og Nord-Afrika er at kunsten mellom bronsealderen og slutten av jernalderen (5000-330 BCE) indikerer at kvinnelige hengivenheter i økende grad blir fordrevet av mannlige figurer. Endelig, i klassisk tid (begynner omtrent rundt 500 fvm), blir det feminine prinsippet demotert til sekundær status eller forsvinner helt siden mannlige guder krever overlegenhet. I noen kulturer, som for eksempel Hellas, og som dramatisert i 458 f.Kr. av Aeschylus i hans mesterverk, går man så langt som å forkynne at det ikke er noen mødre, kun kvinnelige Canada Goose outlet Toronto sted inkubasjon fartøy for å pleie liv bestowing mannlige frø. Som Aeschylus skrev det: «Merk sannheten om hva jeg sier! Den som kalles barnets mor, er ikke dens begerter, men sykepleieren til den nylig sådde oppfatningen. Begetter er mannen, og hun som fremmed for en fremmed bevarer avkom, hvis ingen gud blatter sin fødsel. ‘ canada goose jakke herre

Vi trenger bare se på det harde beviset på portrettskulpturer av Queen Hatshepsut, det 18. dynasti-farao (1508 1458BCE) som teller blant de mest kraftfulle og kulturelt betydningsfulle herskerne i Egypt, for å finne at transgendering nå canada goose Utenrikshandel Uk blir et feriested for å styrke og forevare en kvinnes regjering. Egypt kan ha vært langsommere enn de andre middelhavslandene for å assimilere den inntrakkende paternalismen. Den greske historikeren Herodotus blir skandalisert for å finne at egyptiske kvinner jobber i bransjer og på markeder. Men da portrettskulpturene til Hatshepsut i stor grad måtte settes sammen igjen i det siste århundre fra fragmenter som ble knust og begravet i groper av hennes mannlige etterfølgere i et forsøk på å slette hennes minne, er Hatshepsuts regjering og den dårlige rykte til som det falt etter hennes død, er indikasjon på de dramatiske skiftene i signifikansen av makt fra kvinnelige og til maskulin i den avsluttende århundre s av bronsealderen. Sikkert er det nok å tvinge Hatshepsut til å representere seg for sine fag som en flat, kistet, bred skulderkone som har et falskt skjegg. Hatshepsut er den første utholdende drakekongen i historien, og er en brakett for slutten av den neolittiske kvinnedyrkelsen, akkurat som kvinnekunstens kunstverk i 1900-tallet og 1900-tallet er braketten som avslører slutten av mannlig overherredømme og repressjonen av kvinners tilgang til makt i modernitet. Jeg skriver dette til tross for at overherredømmet kan bli funnet til denne datoen på Metropolitan Museums nettsted, hvor den kvalifiserer sin enestående samling av Hatshepsut-skulptur med denne oppsiktsvekkende ureflekterende fortsettelsen av paternal fordommer: ‘For de gamle egypterne var den ideelle konge en ung mann i livets topp. Den fysiske virkeligheten var av mindre betydning, så en gammel mann, en baby eller en kvinne som holdt titlene til farao, kunne bli representert i denne ideelle formen. ‘

canada goose Når det gjelder moderne kvinner som kunstnere vil utgjøre som menn, trenger vi bare å vurdere at kunst laget av kvinner kommer ikke i nærheten av prisene som kunst av menns kommandoer. Ved dette skrives rekordprisen for et arbeid av en levende kvinnelig kunstner på 6,2 millioner dollar for Marlene Dumas ‘maleri av kvinnelige sexarbeidere, The Visitor, solgt i London i juli 2008. Andre er $ 5,1 millioner for Yoyoi Kusama s 1959 maleri nr. 2, solgt i november 2008 på Christie s New York. Dumas overtok $ 5,6 millioner rekord for et arbeid av en kvinnelig artist som var levende eller død satt av Frida Kahlo i 2006, til det beløpet ble lyktes i juni 2008 av den russiske konstruktivisten Natalia Goncarova på 8,9 millioner dollar, for øyeblikket rekorden for en kvinnekunstner i historien. Dumas og Kusama er de eneste levende kvinnelige artister som skal delta i antall levende mannlige kunstnere som har over 5 millioner dollar, den mest bemerkelsesverdige som Lucian Freud (fortsatt levende) på 33,6 millioner dollar, Jeff Koons 23,6 millioner dollar, Damien Hirst, 19,3 millioner dollar, og Jasper Johns på $ 17,4 millioner. Beverly Pepper har neste rekord for en levende kvinneartist på 4 millioner dollar. canada goose

canada https://www.canada-goose-jakker.com goose victoria Det skal bemerkes at kvinner, levende eller døde, var helt fraværende fra den høye delen av kunstsalget før 2000. Til tross for den første utroskapen som hilste Levines prosjekt om å knytte hennes navn til tilskudd til anerkjente kopier av berømte verk av Walker Evans, Alexander Rodchenko, Marcel Duchamp og andre mannlige mestere, hennes utfordring til paternal uttrykksevne, originalitet og kreativitet ble til slutt gjort paradigmatiske til en hel generasjon feministiske og transgenderende kunstaktivister. Hun begynner også å destabilisere det visuelle skiltet som forsterker den homososiale kjønnsdelingen. Hver gang betrakteren ser på Levines arbeid og feiler det å være det autentiske arbeidet Evans, Rodchenko eller Duchamp, er Levine nesten respektert som, om ikke konseptuelt, en mann på grunn av misforståelse. canada goose victoria

canada goose herre Levine, som Kass og Schorr etter henne, var ikke interessert i å lage en kunst av crossdressing (selv om både Kass og Schorr har crossdressed i begynnelsen av deres dypere kjønnsintervensjoner). I 1981 er crossdressing ikke lenger et kraftig verktøy for kjønnsforstyrrelse. Dette er ikke ment som disparagement av historien om crossdressing. Sikkert når crossdressing transporterte Aurore Dupin og Mary Ann Evans over kjønnsdelingen i 1800-tallet for å lage litterær historie med sine mannlige nom de plumes, George Sand og George Eliot, får de reell tilgang til både publikasjonen og den skarpe litterære kanonen. På samme måte bryter crossdressing publikum for Marlene Dietrichs filmdebut i Marokko i 1930 og for Greta Garbo som den lesbiske dronning Christina i 1933. Mannekjole politiserer Frida Kahlo s 1940-portrett der hun dunker menns klær og beskjærer håret hennes etter å ha slått av med Diego Rivera. Men på 1970-tallet, til tross for at Adrian Piper s og Eleanor Antins mest minnesverdige ytelseskunst innebærer at de tar på mannlige personas i diskrete hverdagslige innstillinger i hele verden, har crossdressing blitt standard underholdning. ‘Det er ikke slik at man fortsetter å ha valuta for sin kartlegging av homososiale koder for politisk og sosial forskjell. (Selvfølgelig, hvis kjønnsdelingen er nivellert, mister selve ideen om’ crossdressing ‘sin referanser.) canada goose herre

canada goose jakke Det er ingen tvil om at autentisk, virkelige engasjement for transseksualisme forblir personlig og kulturelt viktig og befriende, uavhengig av dens politiske styrke som stigma eller forbud. Og konvensjonell, mannlig transsexualisme Woodbury, spiller fortsatt en viktig rolle i å øke bevisstheten om politikken og farene ved kjønnsforbindelse. De bratte fordommene mot transseksualisme som ofte blir farlige og fører til tragedie forteller oss det gjør, og det gjør et kraftig kunstverk som reflekterer den faren. Fungerer som Kimberly Peirce ‘s film, Boys Don’ t Cry, der Hillary Swanks Oscar-vinnende skildring av den virkelige Brandon Teena, en transgendert tenåring som ble voldtatt og drept ved oppdagelsen at han var biologisk kvinnelig, vil forbli beacon av politisk aktivisme og motstand for å generere kollektiv empati for de tragiske ofrene for hatbrudd. Men vi bør ikke telle blant effektene av Brandon Teena s tragiske død eller andre som ham, som destabiliserer status quo s homososiale koder av kjønn, når det faktisk er vår kode mot grusomhet og mord som er rattlet. canada goose jakke

Faktum er fortsatt, med den slags kjønnsdiversifisering nå på den konseptuelle horisonten, kan handel med et konvensjonelt sett med homososiale kjønnsregler og skilting for en annen anses å faktisk forsterke, ikke destabilisere, de gamle, arvede homososiale koder og kjønnsbarrieren separerer dem. Handlingen om at en mann blir en kvinne eller en kvinne som blir en mann, er en handling for å krysse den homososiale delen, men det forholder seg ikke mindre til den konvensjonelle premissen at det bare er to ‘motsatte kjønn’ som svarer til de to seksuelle kromosomene.

canada goose salg Det er transseksualisme som eroderer, bidrar til å jevne kjønnsdelingen. Kjønnsaktivister ser en blanding av mange kjønn, kanskje så mange kjønn som det er enkeltpersoner. Med andre ord betyr kjønn summen av individets subjektive respons på den biologiske kroppen og dens ønsker. I denne sammenheng betyr demontering av den homososiale delingen helt og holdelig å disavowing ‘bifurcation’ og ‘motstand av kjønn.’ Opplevelsen av seksualitet og Kjønn eksisterer ikke i ‘motsatte’ poler bare fordi det er to forskjellige seksuelle kromosomer og to forskjellige forplantningsorganer. De er ubiquitously varierte. Frigjort kjønn og seksualitet er helhetlig diversifisering som ikke kan måles fordi den er subjektiv. Det er en ideologisk status, en av sinnet, personligheten ikke et ostensivt, fysisk, målbart faktum. Det tillater en person å si ‘Jeg er mer enn en kvinne / mann’, uten å si nærmere. canada goose salg

canada goose jakker herre Levine får på denne typen dypere kjønnsmessig betydning med 2007-skulpturen, Body Mask. Det er et arbeid der Levine realiserer en større amplitude av kjønnsdestabilisering fordi hun har denne gangen grepet på et objekt som representerer en hel kulturs eksklusive mannekort for kjønnsbetegnelse. Trelagsmaskerne heter Matambu, som i århundrer har blitt laget av Makonde-mennene i Mosambik og Tanzania, representerer de gravide torsosene av sine nubile kvinner. Kroppsmaskene, sammen med de medfølgende masker som heter Lipko, presenterer detaljerte kvinners ansikter som er markert med rituell scarification, bæres av gutter i begynnelsen av menneskehetens rituer. Ved å velge en kunst av kjønnsmaskar, var det en hensikt å sikre Kvinnenes deluriente kraft til menn Levines kunst blir kjent med kunsten av trangenderingstallene vi finner i de neolithiske samfunnene rundt om i verden, spesielt de som ennå ikke er blitt kjent med Canada-faderskapet. Det hjelper å vite at Makonde er et matrilinealt samfunn der kvinner hevder den sterkeste regelen, er de primære produsentene av mat og avlinger, har tittel til hjemmene, og opprettholder matrilineage. Antropologer er uenige om hvilken grad mannlig misunnelse av og sliter med, Makonde kvinners lov bidro til dannelsen av hemmelige mannlige samfunn og riter der mennene skåret og hadde på seg kvinnelige kropps- og ansiktsmasker. canada goose jakker herre

canada goose jakke dame Det som teller her, er at Levine lykkes i å trekke oppmerksomhet på historien der Makonde canada goose outlet uk salg menn adopterte kvinnelige kjønnskoder ment for magisk / psykologisk / sosialt siphon off power fra kvinners image og liv bestowing corporality for mannlig bruk. Ved å lage sine egne bokstavelig og figurativt reflekterende kroppsmaskere etter de som er slitt av Makonde-mennene, klarer Levine denne tiden å destabilisere den homososiale representasjonen og dens koder for kjønn selv når hun gjenvinner dem for kvinner ‘ s bruk. For ikke mer enn jomfruelighet kan gjenopprettes etter kjønn, kan naiv troen på en gjenstands kjønspesifikitet bli gjenvunnet når en gangs historie for transgendering blir minneverdig, spesielt når et objekt er like respektert og samlet over hele verden som er Makonde kroppen masker. Når Makonde-mennene hadde masken, ble de kvinner ved maskerad. Når Levine utviser kroppsmasker, antar hun ikke kjønnene til Makonde-mennene, men deres privilegerte rett til å kode kroppsmasken som en agent for å frigjøre et objekt som til tross for sin fremtredende betegnelse av fødsel er ved forening først med Makonde-mennene ‘ s masquerade og nå i Levine ‘s hender, laget i et objekt løsrevet fra kjønnspesifikk referanse. canada goose jakke dame

canada goose norge Det er Deborah Kass som gjør utjevningen av kjønnsbarrieren en karriere lang bedrift. Selv om det på overflaten ser ut til å være, som Levine, først og fremst opptatt av å tilegne seg de kunstneriske merkene som kan identifiseres med modernistiske mannlige ikoner, går kunsten hennes til større lengder av diversifisering av typen som komponerer individuell opplevelse. Kass ‘-investeringen består av mye mer enn å krysse kjønn og seksuell splittelse og gripe mannlige koder og skilting for kvinners bruk. Hun påtrykker også sin lesbiske og jødiske identitet på den bevilgede mannlige merkevaren for å skape et merke av sin egen fremstilling og temperament. Med det nye språket av homososial koding og væskebeskrivelse til vår disposisjon, gjenkjenner vi at Kass belyser intricacies av homososial verdsettelse når hun trekker oppmerksomhet mot mer enn bare kjønn og seksuell orientering som gjorde Andy Warhols persona og kunst stjernens vare det ble tatt i betraktning. Warhols målbevisste, men likevel stereotype, hengiven hengivenhet til, og lyst til å være, feirede kvinner (Marilyn, Jackie, Liza), Kass skifter et speilbilde av Warhols kunst til et selvportrett ved å overlappe seg selv merket av ironiske ‘stereotyper’, som egentlig er å si at hun griper inn i Warhol med sin egen ta på mytologien om den lesbiske etterligningen av og identifikasjon med menn og alle ting mannlige. I dette tilfellet er det berømte mannlige kunstnere og deres signatur Kompleksiteten til Kasses psykologiske og sosiologiske kryss og bruk av konvensjonell mannlig skilting økes når hun interjects skilting av etniske stereotyper inn i nettverket. Vi ser dette mest effektivt i Kassas dobbelrøde Yentl, Split (My Elvis), hvor Warhols tilbedelse av Elvis Presley er transponert med sitt eget hengivne bilde av Barbara Streisand i mannlig Yeshiva-drag (fra Streisand ‘ s film Yentl), hva beløper Kass å sette jødisk lesbisk chutzpah inn i plassen av det som grafisk utgjør å ha vært Warhols homofile mannlige svømmer. At de kjære gjenstandene til både Warhols og Kasses ønsker er antagelig heteroseksuelle, komplicerer videre at kjønn og seksuelle kodinger er ukjente og lagt ut for alle å betrakte som de utbredte og helt normale, hvis problematiske fenomenene de er. canada goose norge

canada goose outlet Man kan ha forventet Kass til å kommuneere kjønnsløftet hun har til fellesi den hetero mannlige befolkningen ved å ta tak i hetero mannlig seksuell ikonografi og gjøre det assertivt lesbisk på samme måte som Lisa Yuskavage (se del 3). I stedet kasserer Kassen divisjonen ytterligere en cubit ned ved å deflater de modernistiske mytene av formell og estetisk løsrivelse som holdt spørsmålet om seksuell politikk beleilig i sjakk fra den mannlige artistenes ikonografi i løpet av karrierenes storhet. Ironisk nok var det mannmoderne ‘formalistisk påstand om seksuell politikk i kunst som antydet feministisk kunst til å begynne med, og Kass betaler akseptabel utjevning av høye og populære patriarkalske myter at den feministiske kritikken realiserte seg ved å gjøre mannekonfigurasjonen skinne gjennom hele prosessen med deflasjonen. At hun lykkes er i stor grad på grunn av hennes sans for humor. B canada goose outlet.